MICROBLADING

 1. Du kan INTE göra behandlingen om du är gravid eller ammar! Med risk för infektion är det bättre om du väntar tills din bebis är född och att du slutat amma.
 2. Du kan inte boka om du är under 18 år.
 3. Om du har väldigt känslig hy, har akne (om du använt läkemedel för akne senast 1 år i tiden), om du är allergisk mot lidocaine eller om du har lätt för att få allergiska reaktioner. Det är möjligt att testa pigmentet på din hud för att se eventuella reaktioner. Detta görs under en konsultation. Värt att nämna – Pigmentet jag använder är utav högsta kvalitet och de har aldrig varit med om att någon fått en allergisk reaktion.
 4. Om du har anemi / blodbrist kanske denna behandlingen inte är för dig som har blonda strån. Det blonda pigmentet jag använder mig utav innehåller järnoxid. Det kan hända att din hud absorberar pigmentet snabbare vilket resulterar i att det läker i för kalla toner och bleknar snabbare. 
 5. Om du har väldigt oljig hy kan du behöva fler touch-ups, men även då kan jag inte garantera ett önskat resultat. Oljig hu kan göra att de tatuerade stråna läker mindre bra och kan få pigmentet att flyta ut. Detta är inte alltid hur det blir, men var medveten om att det kan hända!
 6. Om du är en person som solar mycket, om du ofta är på stranden – så kommer solen påverka pigmentet och ögonbrynen bleknar fortare.
 7. Om du har tidigare tatuerade bryn och vill boka en tid hos mig MÅSTE jag se det tidigare arbetet för att avgöra om Microblading är möjligt. Det beror på intensiteten och formen. 
 8. Microblading kan vara ett fantastiskt alternativ för dig som har alopecia, för dig med hår som inte växer längre. Viktigt att veta är att om det från början finns väldigt lite hår eller inget hår alls så behövs det vanligtvis mer än en behandling, i vissa fall fler än så. 
 9. Om du har avslutat cancer behandling, rådfråga din läkare om det är okej för dig att göra Microblading. Får du ett klartecken därifrån är du varmt välkommen!
 10. Microblading är INTE till för att ersätta smink. Det är endast ett sätt att förstärka ditt naturliga bryn. Det är heller inte möjligt att skapa två identiska bryn, vilket heller inte är naturligt. Som det sägs; They’re sisters, not twins.
   

VAD ÄR MICROBLADING?


Microblading är en semi permanent form av tatuering. En teknik som ger ett väldigt naturligt resultat. Det är perfekt om man vill förbättra formen av sina egna naturliga bryn men även vid oönskat håravfall. ‘Stråna’ är gjorda med en Microblading penna som har små sterila engångsblad som består utav små nålar. Det är med detta verktyg som man kan placera pigmentet under huden för att skapa de små ‘stråna’.

FÖRE MICROBLADING

Vad behöver jag tänka på innan? 
Ingen alkohol 24h innan behandling. Ingen dryck innehållande koffein samma dag (inte ens tidig morgon). Ingen färsk solbränna.
Plocka inte dina bryn, vaxa inte, tråda inte. Mer hår att arbeta med = naturligare och finare resultat!
Dina bryn ska dessutom inte vara färgade. För ett så naturligt resultat som möjligt vill jag matcha din naturliga hårfärg. Vill du absolut inte ha din naturliga färg, berätta det för mig i förväg.

Kan jag komma till behandlingen med smink på?
Jag kommer tvätta området och även runtomkring, så i princip så är det inga problem! Vill man gärna sminka sig så är det bästa om man gör allt förutom foundation, är man inte bekväm med att gå ut utan så applicera så tunt som möjligt från ögon upp.
Du får mer än gärna komma med dina ögonbryn sminkade, intressant att se hur kunden föredrar att ha sina bryn innan en behandling, kan underlätta för både dig och mig!

Är det någonting jag behöver tänka på när det gäller produkter eller annat före behandling? 
RETINOL är en effektiv A-vitamin som tack vare dess mycket små molekyler enkelt kan penetrera huden och nå långt ner i våra hudlager. När molekylerna tas upp av huden förvandlas de till A-vitaminsyra, som har positiva egenskaper när det kommer till exempelvis akne, psoriasis, solskador eller rynkor.
Samlingsnamnet för alla sorters A-vitaminer är retinoider.
VARFÖR DU MÅSTE sluta använda produkter med retinoider minst 30 dagar innan din behandling tillochmed 2 veckor efter din behandling. Retonol, Retinoider, Retin-A m.fl gör huden tunnare och kommer ordentligt öka risken för att pigmentet implanteras för djupt och därmed “blöda”, vilket med andra ord betyder att tatueringen blir tjock och suddig. Man riskerar även att resultatet blir fläckigt.

ACCUTANE, ISOTRETINOIN är ett läkemedel som används för att behandla svår cystisk akne. Det är ett starkt läkemedel och gör att din hud blir väldigt tunn. Du måste sluta med detta läkemedel eller liknande MINST 6 månader innan behandling. Under tiden du använder detta läkemedel kommer din hud att vara för känslig för att kunna genomgå en behandling så som microblading och kan leda till dålig läkning samt att pigmentet blir placerat för djupt. 

– Sluta använda AHA’s/BHAs 2 veckor före behandling.

– Ta inte Ibuprofen, Aspirin, blodtunnande medicin 24h före behandling.

– Inget koffein, ingen alkohol! 

Kan jag göra behandlingen under min mens?
Nej, boka INTE under menstruation!! Man blöder mer och blir betydligt känsligare. Av erfarenhet tar behandlingar som utförs under menstruation ca 4-5 timmar och de läker mindre bra. Kommer man under menstruation trots denna information, så har Ava Brows rätt att neka behandling och din deposition återbetalas ej. Tänk på att inte boka för nära mensen. 

Kan jag boka hos dig om jag redan har tatuerade ögonbryn?
Du är lika välkommen att kontakta mig som vilken kund som helst! Men tidigare tatuering KRÄVER bilder vid bokning och/eller konsultation. Du blir inte bekräftad förrän detta är godkänt! Kommer du till en behandling utan att du har nämnt att du redan har tatuering har Ava Brows rätt att neka din behandling och din deposition återbetalas ej.
Bilder kan skickas till avabrows@gmail.com, via DM på instagram eller via sms 0723033739.

Kan jag sola innan behandlingen?
Nej, du kan inte komma till behandlingen med en färsk solbränna och påverkad hud. Din hy är inte i ett bra stadie för denna behandling om du är solbränd / din hud är irriterad.

Är produkterna du använder för Microblading veganska?
Alla produkter till användning för denna behandling är helt vegan friendly, cruelty free & toxic free! För mer information kring produkter, skicka ett mail till avabrows@gmail.com

Hur lång tid tar det?
Behandlingen tar ca 1,5-2 timmar. Inkluderat i dessa timmar är konsultation, bedövning, rita form, microblading samt fotografering före & efter. Behandlingen kan gå snabbare men det kan även ta längre tid beroende på olika faktorer.

Gör det ont?
Vi har alla olika smärttröskel, därför är detta en omöjlig fråga att svara på. En bedövningskräm appliceras 30 minuter före behandling. Därefter kommer en bedövningsgel appliceras varje gång kunden känner för mycket obehag. Är du väldigt nervös för smärta inför behandling kan du ta en Panodil men ta INTE Ibuprofen och INGEN dryck innehållande koffein! Detta får dig att blöda betydligt mer och du blir även känsligare och behandling tar då längre tid.

EFTER

Hur länge håller det? 
Microblading håller ungefär 1-3 år. Detta är självklart från person till person då vi läker olika bra. Hur bra det läker beror på hur bra du sköter eftervården men även hur mycket du blöder under behandlingen, solexponering, hudtyp. Rekommendationen är ett årligt återbesök.

Kan jag sola efter behandlingen?
Du får INTE sola de närmsta 2 veckorna, keps på! Det är även så viktigt att undvika svettningar!  Därefter rekommenderas att du använder solskyddsfaktor på dina ögonbryn om du solar ofta.

Kan jag träna efter behandlingen?
Vill du att dina nya ögonbryn ska läka bra så MÅSTE du vänta MINST 2 veckor innan du tränar! Detta är extremt viktigt och detta på grund av svettningar inte får förekomma.

Hur ofta behöver jag komma tillbaka?
Ett återbesök efter 1-3 månader är absolut rekommenderat och något de flesta behöver, SPECIELLT de med mindre mängd hår! Återbesöket är till för att det ska hålla längre och för att fixa det som inte läkte bra vid första besöket. Därefter rekommenderas det att komma in en gång per år, men även detta är en smaksak och helt upp till dig!

Vad görs under ett återbesök? 
Under återbesöket går vi över de strån som inte läkt bra (detta är helt normalt, alla strån läker inte alltid bra) men här kan vi även göra dina bryn större/tjockare samt mörkare om så önskas!

Kan man färga sina bryn efteråt?
Det går absolut bra att göra! Men du behöver vänta tills dina bryn har läkt helt och hållet. Ska du komma på 1-3 månaders återbesöket så behöver du vänta tills även den läkningen är klar innan du färgar.

Ljusnar färgen med tiden? 
Eftersom microblading är en semi permanent behandling så betyder det att med tiden så kommer de blekna. Det tar olika lång tid för olika hud. Pigmentet kommer inte förändras i färg! Enbart bli svagare.

När kan man börja sminka sig igen?
Jag vill att du väntar MINST 14 dagar efter din behandling innan du sminkar ögonbryn och panna. Detta gäller även produkter, INGA produkter från ögonbryn upp. Vill du sminka från ögon och ner är det okej men tänk på att vara försiktig när du tvättar av ditt smink!

Kan jag använta fuktgivande produkter på ögonbrynen efter det läkt klart?
Det går jättebra! Tatueringar blir tydligare om de tas om hand om, precis som övrig hud så är fukt viktigt! En mild fuktkräm eller ansiktsolja blir bra för detta. Kan även rekommendera att använda en cleanser på dina bryn för att rengöra och få bort döda hudceller. 

error: Content is protected !!