Läkt hjärta

Hur går behandlingen till?
Vi börjar med att bedöva din hud, därefter ritar jag upp och du får en spegel för att vara med i beslutet. Jag går INTE vidare förrän du känner dig nöjd med placeringen och ger ditt godkännande. Jag testar alltid pigmentet på ett lite mer diskret ställe innan vi börjar behandlingen.
Behandlingen är inte avslutad förrän du känner dig nöjd. Jag vill dock poängtera att det är bättre att inte göra för många till en början och hellre komma tillbaka för fler!

Är det någonting jag behöver tänka på när det gäller produkter eller annat före behandling? 
RETINOL är en effektiv A-vitamin som tack vare dess mycket små molekyler enkelt kan penetrera huden och nå långt ner i våra hudlager. När molekylerna tas upp av huden förvandlas de till A-vitaminsyra, som har positiva egenskaper när det kommer till exempelvis akne, psoriasis, solskador eller rynkor.
Samlingsnamnet för alla sorters A-vitaminer är retinoider.
VARFÖR DU MÅSTE sluta använda produkter med retinoider minst 30 dagar innan din behandling tillochmed 2 veckor efter din behandling. Retonol, Retinoider, Retin-A m.fl gör huden tunnare och kommer ordentligt öka risken för att pigmentet implanteras för djupt och därmed “blöda”, vilket med andra ord betyder att tatueringen blir tjock och suddig. Man riskerar även att resultatet blir fläckigt.

ACCUTANE, ISOTRETINOIN är ett läkemedel som används för att behandla svår cystisk akne. Det är ett starkt läkemedel och gör att din hud blir väldigt tunn. Du måste sluta med detta läkemedel eller liknande MINST 6 månader innan behandling. Under tiden du använder detta läkemedel kommer din hud att vara för känslig för att kunna genomgå en behandling så som tatuerade fräknar och kan leda till dålig läkning samt att pigmentet blir placerat för djupt. 

– Sluta använda AHA’s/BHAs 2 veckor före behandling.

Kan jag sola innan behandlingen?
Jag vill INTE att du bokar om du är solbränd. Jag kommer utgå ifrån den hudfärg du har när du kommer och ansvarar INTE för om resultatet inte är som du tänkt dig när du återgår till din naturliga hudfärg. Vänta tills din solbränna har försvunnit! ♡

Gör det ont?
Fräknar känns absolut, vissa personer tycker det är värre än andra men det känns och det vill jag att man är beredd på. Lägger självklart på en bedövningskräm för att göra det hanterbart!
Läppar samt nära ögon känns betydligt mer än andra placeringar.

Kan man enbart göra fräknarna i ansiktet?
Absolut inte! Jag älskar kroppsfräknar och tatuerar mer än gärna det för de som är intresserade.

Jag har egna naturliga fräknar, kan jag lägga till fler hos dig ändå?
Detta är absolut någonting som jag rekommenderar att göra om du har naturliga fräknar som exempelvis försvinner vinterhalvåret. Kom in och tatuera över dina naturliga under sommaren, blir superfint och naturligt.

Kan jag använda smink direkt efter?
Nej! Fräknar tar ca 7 dagar att läka, innan dess får du inte applicera makeup.

Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?
Du kommer vara lite svullen och röd runt ‘prickarna’, detta lägger sig vanligtvis efter någon timme. Fräknarna kommer bli mörkare kommande dagarna men ska återgå till den ursprungliga nyansen/intensiteten inom kort.

Hur länge håller det? 
Det är svårt att säga exakt hur länge dina fräknar kommer hålla. Men denna teknik är mer permanent än semipermanent. 

error: Content is protected !!